Cudzoziemka w Argentynie… [Nina Pielacińska, Adrianna Seniów, Argentyna w prozie wspomnieniowej Józefy Radzymińskiej. Perspektywa językowo-kulturowa, Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego, Szczecin 2020] - Horyń, Ewa (Annales Universitatis Paedagogicae Cracoviensis | Studia Historicolitteraria, 2021)
-